Webspot Pieter van Ede

Internetprogrammeren

In dit vak zijn (x)HTML, CSS, JavaScript, PHP, Java Servlets en XML uitvoerig behandeld. Hierover waren ook grote praktische opdrachten. Daarna zijn AJAX, Frameworks en andere verwante onderwerpen kort behandeld.

Java Servlet opdracht (Webaggregator)

Bij deze opgave moest een webaggregator worden gemaakt, met behulp van Java Servlets en/of Java Server Pages. Wij hebben gekozen voor de opzet met Java Servlets. De nieuwsbronnen moesten met behulp van XSL transformatie naar een eigen ontworpen XML-formaat worden omgezet. Deze opdracht heb ik samen gemaakt met Wesley Kok. Omdat de servlet-server alleen toegankelijk is via het internet netwerk van het Department of Information and Computing Sciences, kan ik u de aggregator helaas niet live laten zien.

Download
Beschrijving van de Servlet-opdracht
Download
Source van de Servlet-opdracht

PHP opdracht (Content Management System)

Deze opdracht heb ik samen gemaakt met Wesley Kok. Deze opdracht was verdeeld in drie milestones, het resultaat dat u hier vind is die van de laatste milestone, omdat daar ook de functionaliteit van de eerdere milestones inzit. Het content management system moest worden ontworpen voor een denkbeeldige make-over van de algemene site van de Universiteit Utrecht. (de links in de menu zijn niet geldig, ze zijn alleen voor de demonstratie)

Bekijk
Content Management System Om te kunnen inloggen op de backend van de site, heeft u de volgende inloggegevens nodig:
Rol Login Wachtwoord
Author author author
Editor editor editor
Publisher publisher publisher
Admin admin admin
Superuser superuser superuser
Download
Beschrijving van de PHP-opdracht
Download
Source van de PHP-opdracht